Kaia Kater(CA)

Kaia Kater, de in Montreal geboren muzikante met Grenadese roots, oogstte al veel lof met haar jazz-gevoede stem en behendige songcrafting bij o.a. NPR’s Tiny Desk, The Guardian en Rolling Stone.

Haar kunstige banjospel en weelderige songwriting weerspiegelen de diversiteit van haar achtergrond: de diepe banden van haar familie met de Canadese folkmuziek; haar studiejaren waarin ze Appalachiaanse muziek opsnoof in West Virginia en de ervaring van haar vader die opgroeide in Grenada en in 1986 in Canada aankwam na de invasie van de VS. 

Kaia bracht haar eerste EP Old Soul (2013) uit toen ze net van de middelbare school kwam. Sindsdien heeft ze nog drie albums uitgebracht, Sorrow Bound (2015), Nine Pin (2016) en Grenades (2018).  Voor de JUNO-genomineerde en Polaris Music Prize-genomineerde Grenades leunde Kaia op een scala aan geluiden en stijlen om een universum van emoties en onderwerpen over te brengen, met name haar Caribische afkomst en haar vaders ervaring als vluchteling in Canada. 

In 2020 nam Kaia deel aan de Slaight Music Residency in het Canadian Film Center, bracht ze een nieuwe single uit en schreef ze originele muziek voor The Porter (BET+ 2022), waarvoor ze een Canadian Screen Award won voor Best Original Song in een Drama Series. Haar nieuwste album, opgenomen in Montreal met Joe Grass als co-producer, komt eind 2023 uit.

  • “Grenades is a moving concept album, a carefully-constructed narrative arc full of moments of heightened conflict and graceful, hard-won resolution.” - Rolling Stone

Videos