Kapitan Korsakov(BE)

Pieter-Paul Devos (Raketkanon) en co kwamen vorig jaar op de proppen met het derde album van Kapitan Korsakov Physical Violence Is The Least Of My Priorities’. Het werd een door Steven Albini geproducete uppercut met stevige noiserock en grungepunk.

Ook live deelt de band al graag eens wat kopstoten uit. Met hun nieuwe drummer (Sigfried Burroughs, Onmens en The K.) staat de band klaar om zijn muzikaal geweld op jullie los te laten.  

Eind 2009 debuteerde Kapitan Korsakov nog met het ijzersterke Well Hunger: een stevige noiseplaat. De furieuze intro van de single ‘When We Were Hookers’ werd door Select (Studio Brussel) verkozen tot meest verschroeiende gitaarriff van 2009 en ook live wist het drietal uit Gent moeiteloos te overtuigen. Op Stuff & Such, dat in 2012 uitkwam, gaan de heren door op hetzelfde elan, al zijn ze duidelijk gegroeid. Akoestische gitaren en zelfs een banjo doen hun intrede en er wordt zowaar geëxperimenteerd met melodieën. Met succes overigens, want Kapitan Korsakov toont op dit album dat het naast vette riffs ook songs kan schrijven.

De band viel wat stil in de jaren hierop maar nu dat Raketkanon zijn schoten heeft gelost en even staat af te koelen heeft frontman Pieter-Paul Devos terug de weg naar Kapitan Korsakov gevonden.