King Dalton(BE)

Als vogelvrijverklaarden in blues en folk laat King Dalton zich niet in een hokje duwen. Wel integendeel, de enige rode draad is hun tegendraadsheid. Met een originele sound, opgewekt door een kwintet van doorgewinterde muzikanten, gaan ze voor elkaar door het vuur. 

Daltonstyle schiet met scherp op traditie, maar koestert de overgebleven akoestiek. Het resultaat is een heerlijk opzwepend ritme dat spontaan uitmondt in een kinky feestje tussen publiek en muziek. Puur en onversneden. Laat u overvallen door ongerepte bouzouki-slides, baanbrekende bassen en een creatieve drumsound op ijzeren kisten. Eigen composities getatoeëerd met een specifieke stemstijl. Niet om onverschillig te zijn, wél om het verschil te maken. 

The Third, hun nieuwste plaat, heeft een complexere sound dat wat we gewend waren van het vijftal op debuut King Dalton of Thilda, de doorbraakplaat.

Het opnameproces was niet eenvoudig: King Dalton passeerde bij niet minder dan 6 studio's om dit meesterwerk ingeblikt te krijgen! 

Intussen speelt de groep al 10 jaar samen, waardoor het vertrouwen en uniciteit bij elke song er vanaf spat. King Dalton wilde bewust dat dit album hun meest avontuurlijke werd, waarbij ze invloeden uit hun gehele muzikale spectrum combineerden met world groove-, funk- en rock-elementjes. Frank Zappa en Morphine liggen de hele tijd op de loer - stilstaan is geen optie.