Kirin J. Callinan(AU)

De Australische singer-songwriter Kirin J. Callinan begon zijn muzikale carrière als lid van Mercy Arms (indierockband uit Sydney), tot de groep uiteen viel in 2009. Vanaf dan ging hij de solotoer op.

Flamboyant, absurd, extravagant,… Kirin J Callinan belichaamt het allemaal. Zijn nieuwe plaat Bravado is dan ook het exponent geworden van zijn unieke persoonlijkheid. EDM, over de top synth rock, 80’s ballads: het passeert allemaal de revue, maar op zo’n geniale en aanstekelijke wijze dat The Fader al spreekt over This year’s most succesful pop oddity. Ook niet in het minst dankzij de bijdrages en hulp van muzikale zielsverwanten als Connan Mockasin, Mac DeMarco, Weyes Blood, Owen Pallet, Neil Finn, Marc Ronson,...

Kirin omschrijft zijn eigen plaat trots als TRASH (met kapitalen!) en hij slaagt er perfect in om humor en straffe songschrijverij hand in hand te laten gaan. Deze plaat hoort zeker thuis in het rijtje van wat we stilaan de Australische School kunnen noemen: Connan Mockasin, Alex Cameron, Weyes Blood,… meesters in het jezelf niet te ernstig nemen maar dan wel bloedserieus. Of zoals The Guardian (****) het mooi omschrijft: Seriously talented at taking the piss (hetgeen we dankzij de opvallende platenhoes ook letterlijk mogen nemen). Je merkt aan alles dat Kirin en zijn vriendjes er zich in elk geval rot mee hebben geamuseerd. 

Zijn opmerkelijke passage als voorprogramma in 2013 bij Connan Mockasin (Handelsbeurs) en het recente, felgesmaakte concert van mate Alex Cameron (Charlatan) in gedachte mag je je aan alles en vooral het beste verwachten.

Videos