Lady Linn(BE)

Lady Linn aka Lien De Greef heeft ondertussen vijf full albums op haar naam staan. In de loop der jaren kon ze een gouden en platina plaat, 3 MIA’s & een Radio 2 Zomerhit aan haar palmares toevoegen en bewees ze meer dan ooit een vaste waarde in de Belgische muziekscène te zijn.

Daarnaast is het ook al lang geen geheim meer dat haar unieke stem in alle mogelijke verschillende stijlen tot haar recht komt.  Dat bewijst ze nogmaals in haar nieuwe ‘trilogie’, een reeks van drie EP’s - ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - die elk hun eigen verhaal vertellen. Rode draad doorheen de 3 EP’s: haar diepe affiniteit met jazz, soul en elektronische dance. De eerste EP ‘I’m Fine’ verscheen in het voorjaar, op de andere EP’s is het nog even wachten.  

Lady Linn is een songwriter die steeds vanuit emotie werkt, en dat voel je doorheen de volledige trilogie. Het werd een erg veelzijdige trilogie, waarin ze put uit een grote diversiteit van invloeden, waarin ze op een eigentijdse, originele manier graaft in de muziekgeschiedenis.

Muzikaal zit er een duidelijke evolutie in de trilogie. De arrangementen gaan van een sober, uitgepuurd quasi helemaal elektronisch geluid van de JX-03 van Linn op de eerste EP ‘I’m Fine’ met mooie bijdrages van Gustaph en Gregory Frateur en producer Frederik Segers naar een vollere klank van full band met de dromerige en warme analoge synths van Joris Caluwaerts op ‘Sea of Trees’, naar een organische, energieke sixties klank op ‘Nocturne’ met glansrol voor haar partner en bassist  Filip Vandebril en partners in crime : The Magnificent Seven, Frederik Heirman als arrangeur en Jan Chantrain aan de knoppen.

Live laat Lady Linn zich zoals steeds omringen door haar fantastische en veelzijdige Magnificent Seven maar daarnaast nodigt ze ook enkele special guests uit: Gregory Frateur (zanger van Dez Mona) en producer & singer/songwriter Gustaph zullen haar on stage vergezellen.

The Magnificent Seven zijn: Stef Caers (piano), Filip Vandebril (bas), Simon Segers (drum), Yves Fernandez (trompet), Marc De Maeseneer (saxofoon), Frederik Heirman (trombo