Lagüna(BE)

Lagüna is zonder twijfel een van dé Belgische revelaties die zich de laatste jaren een weg uit de underground naar boven baande. De Antwerpse band won De Beloften in 2017 en plakt daar dit jaar netjes de finale van Humo’s Rock Rally achter. Dat eigenzinnige postpunk-fundament diept het vijftal uit met heel wat melodie, terwijl ijle synths en een groovende ritmesectie elkaar enkel maar versterken. Verwacht je binnenkort aan een eerste release; met de livereputatie zit het intussen he-le-maal goed.

Dansende Beren: "Laguna is een band afkomstig uit Antwerpen en de muziek die de band ons voorschotelt, kan het best worden omschreven als post-punk met de nodige knipoog naar Ian Curtis. Laguna is een relatief jonge band, maar bestaat wel uit muzikanten die al heel wat ervaring opdeden bij hun vorige band Melting Time. Dat post-punk de laatste tijd enorm populair is, dat is ondertussen wel al duidelijk. Maar toch weten de heren en dame van Laguna zich van de rest te onderscheiden door de maturiteit die hun sound typeert. Wij zijn alvast heel benieuwd hoe dit live zal overkomen."

Kinky Star Ce Soir: "Het Antwerpse Laguna brengt post-punk van de energieke en de melodieuze soort. Laguna is nog niet zo gek lang in de running maar de samenstellende delen deden wel al de nodige podiumervaring op bij Melting Time, een band die meer dan eens op de Kinky Starplanken stond. En die het telkens prima deed. Benieuwd of de nieuwe outfit (ook) zal overtuigen.  Referenties: Modern English, Joy Division, Chameleons, Whispering Sons…"