Lander & Adriaan(BE)

Lander & Adriaan, de in vlees geworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoekenmiddag. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…) ontmoetten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020,  waar een alliantie vormden met stok en toets.

In een melancholische queeste naar de ultieme, authentieke nachtervaring, ontstond het avontuur van deze 2 nachtridders, Lander & Adriaan en de Biskolom, de imaginaire club waar dit verhaal zich in afspeelt. Zij ontmoeten elkaar zelf in dit album als toeschouwers van deze ervaring en nemen je mee in een koortsige nacht van dromen, dansen en ijlen, heftige beats en muren van synths.

Melancholische engelenkoren lieflijk gecontrasteerd met kille, aardse 808 bassen, dan weer gierende supersaws en amenbreaks, dan weer een bad van druiperige synthesizers. Stoomtreinen, kermissen en Brazilaanse stranden, alles wordt prettig gestoord gecombineerd tot liftmuziek voor fijnproevers. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.

Gek en geniaal ontmoeten elkaar op een rollercoaster van kunde en amusement. Of zoals de heren het zelf zeggen: ‘Music is for dancing. Point final’.

Videos