Lee Rocker(US)

Leon ‘Lee’ Drucker is de boppende bassist en stichtend lid van The Stray Cats, een rockabillyband dat hij samen met drummer James McDonnell (‘Slim Jim Phantom’) en zanger-gitarist Brian Setzer al veertig jaar lang vormt. 

Lee Rocker leerde als kind de cello spelen, maar schakelde snel over op contrabas en basgitaar. Zijn ‘slap-bass’-stijl van spelen op de contrabas bepaalde de typische rockabilly-sound van The Stray Cats en droeg bij tot hits als “Sexy and Seventeen, “Stray Cat Strut en “Rock This Town”. Tijdens de succesperiode gingen meer dan 10 miljoen albums van deze band over de toonbank. Naast The Stray Cats heeft Rocker samengewerkt of opgetreden met George Harrison, Ringo Starr, Willie Nelson, Leon Russell, en John Fogerty. In '82 haalde zowel Lee als zijn vader, Stanley Drucker (klassiek klarinettist) beiden een Grammy-nominatie. 

Van de cover van het Rolling Stone Magazine tot optreden in Saturday Night Live en touren met The Rolling Stones: Lee Rocker heeft het allemaal gezien en gedaan.

Binnenkort