Lefto Early Bird(BE)

Door Fact!Mag beschreven als "your favourite dj's favourite dj": Lefto Early Bird is één van Europa's meest toonaangevende smaakmakers. Zijn naam prijkte al op line-up's naast Larry Heard, Theo Parrish, Virgil Abloh (RIP), Floating Points en Jayda G, en hij verscheen ook al als special guest bij live shows van o.a. Robert Glasper en BADBADNOTGOOD. Het is duidelijk dat Lefto ook buiten Europa al lang geen onbekende meer is. Zijn eclectische stijl valt overal ter wereld in de smaak, van Tokyo tot Londen en van Los Angeles tot Singapore en Rio de Janeiro.  

Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij banden heeft bij internationale labels als Serato, 101 Apparel, Boiler Room, BBE, Ninja Tune, R&S,  Tru Thoughts, New Los Angeles, SDBAN en ! K7 Records.  Ook bracht hij in 2005 een remix album uit bij het befaamde Blue Note label en verzorgde hij in 2011 een compilatie bij Gilles Peterson's Brownswood Recordings. Naast zijn internationale activiteiten cureert Lefto ook vaak avonden in Gent en was hij host van zijn eigen stage op Dour Festival.     

Twintig jaar lang was Lefto ook een vaste waarde op Studio Brussel, maar sinds kort ruilde hij het grote radiostation in voor het underground karakter van Kiosk Radio. Zowel zijn radio- als livesets getuigen steeds van zijn brede en grenzeloze muzieksmaak en gaan van jazz tot new beat, wereldmuziek tot acid en house tot rap.

“You can’t sleep on Lefto! He’s always on it...” - Gilles Peterson (BBC 6 Music, Brownswood) 
“There are few moments as fun as Lefto Early Bird firing off all cylinders...” - Boiler Room
“Your favourite dj’s favourite dj” - Fact! Mag 

Videos