M!R!M(UK)

4 jaar na de release van zijn debuutplaat Heaven op Fubrika Records keert M!R!M terug met 'luvenis'(2017), een obscuur pop album bestaande uit 14 nummers samengewoven door Italiaanse Engelsman Jack Milwaukee.

'luvenis' is het resultaat na twee jaar schrijven in mijn slaapkamer.', zegt Jack.

'luvenis' is wederom een knap staalje DIY werk. Volledig gebricoleerd door analoge en digitale synths, vintage drumpads, vage vocalen en donkere basslijnen waar de inspiratie dateert van jaren 80 post-punk/synth pop scene (New Order, The Wake, John Maus) of kleine invloeden verraadt van Sam Gellaitry. Toch verschilt het met zijn voorloper en volgt het eerder het werk op van namen zoals 7" inch Matilde, Verlvet Dress en de dream pop ervaring die doet denken aan Leave The Planet.

De storytelling in 'luvenis' is duidelijker dan ooit. De single 'Crest' brengt de luisteraar naar een diep nostalgisch ruimte waar je wordt neergelegd en de eenzaamheid je zachtjes omhelst. Dat terwijl het plafond wordt doorboord door zachte dromen en je doet verlange naar een onbereikbaar iets. Een aanrader!

Videos