Maan(NL)

Maan is één van de allergrootste sterren aan het Nederlandse popfirmament. Sinds 2016 stond ze op de affiches van grote festivals als PinkpopPaaspop en Zwarte Cross. Ze speelde uitverkochte clubtours en als kers op de taart stond ze met een eigen show in een uitverkochte Ziggo Dome (zeg maar het Amsterdamse Sportpaleis). 

Op haar jongste album 'Leven' uit 2022 staan heel wat erg persoonlijke songs die getuigen van een muzikale en persoonlijke groei ten opzichte van haar vroege werk. Er prijken ook samenwerkingen op met kleppers als De Jeugd Van TegenwoordigFresku en Goldband. Singles ‘Blijven Slapen’ en ‘Stiekem’ tellen elk meer dan 70 miljoen(!) streams op Spotify, die laatste schopte het in 2023 zelfs tot meest gestreamde song in Nederland. 

Na enkele erg drukke jaren legde Maan de riem vorig jaar even af. Ze ging reizen en nam de tijd om te luisteren naar haar muzikale hart en waar het haar naartoe zou leiden. ‘Paranoia’ markeert de eerste release na deze onderbreking. Maan wil overbrengen dat het belangrijk is om niet altijd maar mee te gaan in wat er van je wordt verwacht, maar om los te breken van oude patronen, jezelf toe te staan te veranderen en te maken waar je hart sneller van gaat kloppen.

“Ik heb ervaren dat het goed is om uit te zoomen, terug te gaan naar de basis, juist als de wereld de volumeknop opendraait. Gun jezelf die vrijheid, gun jezelf om los te koppelen, letterlijk.” - Maan