Maisie Peters(UK)

Van YouTube-ster tot wereldster. Dat is de weg die de jonge Maisie Peters aan het bewandelen is en wie houdt haar nog tegen?

De Britse singer-songwriter wordt opgemerkt door niemand minder dan Ed Sheeran, die haar ‘de stem van deze generatie’ noemt en een contract aanbiedt bij zijn label Gingerbread Man.

In 2021 brengt ze daar haar debuutalbum ‘You Signed Up For This’ uit, een frisse mix van folk pop en tracks die geïnspireerd werden door ‘80s pop en de vroege jaren 2000. Haar nummers zijn sterk, maar toch intiem, haar lyrics vlijmscherp en oh-zo-herkenbaar. De single “Psycho” betekent uiteindelijk haar doorbraak en is inmiddels goed voor miljoenen views op YouTube.

Nadat ze een reeks van 54 shows afrondde als voorprogramma in Ed Sheeran’s stadiontournee, trok Maisie de wereld rond met haar eigen headline tournee. Die bracht haar in het voorjaar nog naar een compleet uitverkochte Trix in Antwerpen. Intussen heeft de rijzende ster met 'The Good Witch' een nieuw album uit (juni 2023) en trekt zij daarmee opnieuw op pad.