Manou Maerten Solo(BE)

De nieuwe generatie popacts is ambitieuzer dan ooit tevoren en de Belgische zangeres Manou Maerten is daarop geen uitzondering. De 24-jarige muzikante is, naast zang en songwriting, recentelijk afgestudeerd als Master in Muziekproductie. Haar studies hielpen haar om haar eigen productiestijl te ontwikkelen, die ze verder verkende door te experimenteren met auto-tune en Ableton. In 2017 lanceerde ze samen met coproducent Orson Wouters haar debuutproject, een eerste EP genaamd L'Homme, als Le Manou.

Haar nieuwste project heet La Femme en is Le Manou's zoektocht naar vrouwelijkheid. Manou groeide op met drie zussen en ziet haar nieuwe EP daarom ook als een manier om haar plaats te vinden in dit zusterschap, waar ze zich vaak minder vrouwelijk voelt dan haar broers en zussen. Het schrijven en produceren van haar nieuwe liedjes gaf ook een boost aan haar zelfvertrouwen. Ze komt dan ook niet tekort aan ideeën als het gaat om het vertalen van de studioversies van haar liedjes naar een betoverende live-optreden.

Deze nieuwe EP heeft Manou al heel lang in haar hoofd, en is dus een vollere en duidelijkere versie van haar muziek. Naast het uitbrengen van nieuwe nummers, maakt ze deel uit van Durbuy Music en heeft ze de ambitie om voor anderen acts te produceren. Het lijdt geen twijfel dat de komende maanden een spannende reis zullen zijn voor de zangeres. Le Manou heeft ambitieuze doelstellingen, maar heeft zeker het talent om die te bereiken.

    Voorbij

    17.09.20