Marble Sounds(BE)

Marble Sounds is het geesteskind van Pieter Van Dessel en ontpopte zich enkele jaren geleden als de ruwe parel van de Belpop. U kent zonder twijfel het nummer Leave A Light On, maar Marble Sounds heeft nog heel wat meer in zijn mars. Het debuut van de band Nice is Good kwam in 2010 uit en kreeg lovende kritieken. Via Youtube veroverderde het album de hele wereld: nummers Good Occasions, Sky High en The time To Sleep haalden samen op Youtube meer dan 4 miljoen (!!!) views. 

Hun tweede album Dear Me, Look Up op Zealrecords (Isbells, Renée, Toman, Kiss The Anus of a Black Cat, ...) kreeg ook laaiend enthousiasme van Enola.be, De Morgen, IndieStyle, Cobra.be, daMusic en Humo. Het volledige album kan je beluisteren via De Standaard. Het is een plaat van extremen: nu eens poppy dan weer fragiel. 

Het derde album Tautou, kwam uit in januari 2016.  De producehanden zijn deze keer van Jasper Maekelberg in plaats van Van Dessel. We kunnen niet spreken van een stijlbreuk, maar het album klonk wel anders dan hun voorgaande muziek: soms bombastisch, soms intens, maar het hart van de muziek zat nog steeds vol melancholie. De centrale rol op het album is weggelegd voor de strijkarrangementen van componist Roel Das, ingespeeld door het orkest van Casco Phil. Uit deze boeiende samenwerking vloeide dan ook een reeks van concerten van Casco Phil en Marble Sounds samen. 

Op 21 september 2018 kwam hun vierde studio album uit op het vertrouwde Zealrecords. The Advice To Travel Light bestaat uit 11 indringende, diep gelaagde songs, nu eens dreigend, dan weer streelzacht.