Masego(US)

De Amerikaans-Jamaicaans domineeszoon Micah Davis, beter bekend als Masego, kreeg muziek al vroeg met de paplepel mee. Hij zette als jonge knaap de boel op stelten in huis door beats te maken met zijn schoolboeken. 

Als jonkie leerde de Jamaicaan zichzelf zingen, produceren, drum, sax én piano spelen om zijn jeugdliefde te imponeren: over een romanticus gesproken! Eenmaal in het middelbaar kwam Micah met de naam Masego ('zegen' in het Tswana), geïnspireerd door zijn Zuid-Afrikaanse roots. Sindsdien bleef het balletje rollen en brak hij op SoundCloud door met de single 'Tadow'. Daarna kwam hij met het groovy 'Navajo', waarvan de video vandaag al 17 miljoen keer werd bekeken! Vanaf dan volgde de multi-instrumentalist het al snel op met de zwoele 'Lady Lady', als verjaardagscadeau voor zijn fans en ode naar het vrouwelijk geslacht. 

Zelf noemt Masego zich dé uitvinder van 'TrapHouseJazz', voor zij die zoeken naar sensuele grooves en dansbare beats met een knipoog naar elektronica (denk aan Anderson .Paak, Kamasi Washington en N.E.R.D.)  Ongetwijfeld de vaandeldrager in de genre! Zijn debuutalbum komt dit najaar uit.

Videos