Matterhorn Well(BE)

Imre De Cauter (op cello) en Matthias Dewilde (op Fender Rhodes) scheppen in het spanningsveld tussen hoogte en diepte hun eigen universum waarin ze met een uitgepuurd akoestisch en elektronisch klankenpalet de luisteraar meenemen naar een andere dimensie, wars van tijd en ruimte.

Met de hulp van effect-pedaaltjes en verscheidene speeltechnieken laten Imre De Cauter (Myrddin & Imre De Cauter) en Matthias Dewilde (Nagløed) de akoestische en elektronische klankwereld met elkaar versmelten. Toeval, improvisatie en minimale composities vormen hiervoor het vertrekpunt. Het eindresultaat is een adembenemenende ervaring, waarbij je met de ogen dicht heel even de werkelijkheid kan overstijgen tijdens een intense innerlijke reis.

Tussen de kronkels en scheuren van de berg is een menselijke, ronde vorm ontstaan die zich uitstrekt in de diepte. De daarbij ontstane klank richt zich naar buiten en vermengt zich met de echo van de omgeving. In die ontstane spanning tussen hoogte en diepte zoekt Matterhorn Well naar haar gedaante, wat zich live vertaalt in steeds wisselende, nieuwe improvisaties.

Deze plaat kwam tot stand naar aanleiding van een fotografie tentoonstelling van Belgisch beeldend kunstenaar Francis Vanhee, op wiens werk de hoes geïnspireerd is.
Het album ‘Four Sketches for Francis’ ontstond uit de improvisatiesessies van Matthias Dewilde en Imre De Cauter die, getroffen door Vanhees met zorg verminkte beelden, de kleur en textuur van diens werk perfect muzikaal wisten te hertalen. Deze pure en ongeremde oervorm van het werk is zo goed mogelijk behouden gebleven en verder uitgewerkt tot deze release.