MDCIII(BE)

Gentse tribal voodoo band MDCIII, een van de vele projecten van Mattias De Craene (Nordmann), staat gekend voor zijn sublieme combinatie tussen drums en saxofoon en energieke freejazz. Twee drummers Simon Segers (Absynth Minded) en Lennert Jacobs (The Germans) waren vroeger beide actief in de werelden van jazz, pop en experimentele muziek. 

Sinds het verschijnen van Interstellar Space, John Coltrane’s postuum uitgebrachte duoplaat met Rashied Ali, heeft de combinatie van sax en drums een aura van uitzonderlijke spirituele ambitie aangemeten gekregen. In MDCIII’s muziek vallen rijke contrasten op door het gebruik van een recorder, elektronica en percussie. Als gevolg van hun show op Record Store Day (2018) kwam er een naamloze ep. Hun depuutplaat Dreamhatcher kwam uit in 2018. Dansende Beren prees het album aan: "Dreamhatcher is meer dan een album, het is een totaalervaring.

Sinds de release van hun debuut ‘Dreamhatcher’ in september 2018 gaat het MDC III – het avontuurlijke trio rond spilfiguur Mattias De Craene en zijn twee drummers – voor de wind. Na lovende reviews op het debuutalbum ‘Dreamhatcher’,een gevierde clubtournee en spraakmakende passages op de internationale showcase festivals Eurosonic (NL), MIL (PT) en Jazzahead (DE) is het drietal deze zomer te zien op grote zomerfestivals als Pukkelpop en Gent Jazz Festival

Tussen het touren door trok MDC III naar de studio. Met de release van de psychedelische track ‘Schtatisch’ geeft de groep nu één gloednieuw nummer vrij. Via allerhande loopstations en effectenpedalen zet MDC III een volgende stap in de ontwikkeling van hun eigen sound. Met als doel: de luisteraar mee krijgen in een contemplatieve en epische trip. Daar is de inbreng van Dijf Sanders, die instond voor de mix, niet vreemd aan. ‘Schtatisch’ laat de tijd stilstaan en dompelt je onder in een mysterieuze kosmische klankwereld. De droomvibe wordt versterkt door een bijhorende videoclip, gecreëerd door de Gentse graphic designer/visual jockey/electronic media artist Rien Coorevits.

Videos