MEAU(NL)

Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes, & eerlijke teksten. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Kalmte’ is de debuutsingle van MEAU die 4 september is uitgekomen. Hiermee mocht ze al snel langskomen bij Radio 3FM en NPO Radio 2. Hierna heeft ze nog twee andere singles uitgebracht: 'Weet' en 'Afgesloten'. Het afgelopen jaar heeft Meau zich volledig gestort op haarzelf en haar muziek en zijn er zes super persoonlijke liedjes ontstaan. Al deze liedjes gaan over haar persoonlijke ontwikkeling en haar gevoel van het afgelopen jaar. Dit heeft allemaal plaatsgevonden in de tijd van COVID-19 waarin Meau eigenlijk juist eindelijk volledig tot rust kon komen. Deze zes liedjes zijn 25 juni uitgebracht tot een EP genaamd: 'Kalmte'. Afgelopen maand speelde Meau haar eerste show voor publiek. Dit was gelijk voor 1200 man tijdens Het Zomertheater in Den Bosch als voorprogramma van Racoon.

Meau is sinds jongs af aan bezig met het schrijven en maken van muziek. Als kind volgde ze al zang- en pianolessen en heeft ze 3 jaar deelgenomen aan het kinderen voor kinderen koor. De jaren hierna heeft ze in het koor van Babette Labeij veel grote optredens mogen doen bij onder andere The Passion, All You Need Is Love, en verschillende finales van The Voice of Holland. Na de middelbare school heeft Meau de vooropleiding van de pop afdeling van het Conservatorium van Amsterdam gevolgd. Deze periode is ze zich gaan focussen op het schrijven van Nederlandstalige teksten; geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser en Spinvis. Tegenwoordig woont Meau in Utrecht waar zij net de pop/rock opleiding van de Herman Brood Academie heeft afgerond. De afgelopen jaren is ze meer gaan produceren en is ze op zoek gegaan naar de juiste sound voor haar muziek.

Videos