Milo Meskens(BE)

Le nouveau Milo Meskens est arrivé. Één jaar na Milo Meskens' eerste hitsingle 'Here With Me' is tweede single 'New Beginning' een hit: alle radio's draaien het nummer grijs. Zijn mix van pop, folk en blues levert hem vergelijkingen op met artiesten als Ben Howard, John Mayer, Jeff Buckley, James Bay en JP Cooper.2021.

Het is 5 jaar geleden tussen Meskens' debuutsingle 'Here With Me' (2016) en het voorproefje 'Fool' van het langverwachte tweede album. Te lang? Niet echt, want het heeft Milo zowel de tijd als de ruimte gegeven om diep in zijn muzikaliteit te duiken en zijn vele talenten te ontwikkelen en te verfijnen. Vandaag presenteert Meskens zich meer dan ooit als een volbloed muzikant met grote ambitie. En een bewonderenswaardige werkethiek: Ter voorbereiding van dit nieuwe album bouwde Meskens zijn eigen studio en componeerde hij 300 nummers.  

Toen Meskens in 2018 Contrast uitbracht, namen pers en publiek zijn ingewikkelde popsongs in hun hart. De jonge knaap genoot met volle teugen van het succes op een bijna epicuristische manier. Al snel klopte de muze op zijn deur en Meskens nodigde haar binnen. Er was veel te doen. Dag en nacht. En het resultaat? Meer levenservaring en meer ziel. Of ook: een dikkere huid.

Meskens speelt al meer dan 20 jaar gitaar; op 'Fool' bevestigt hij zijn virtuositeit en vakmanschap. Zowel de gitaarsolo op het einde als de pakkende outro snijden diep, en versterken de boodschap van het nummer met krachtige klappen. Stop met spelletjes spelen! Het is duidelijk: de nieuwe Milo Meskens is rijker, dieper en volwassener. Zowel in geluid als in aanpak. Bye bye tegen brave pop. Meskens is veel meer dan wat de media je willen doen geloven. Hij gaat diepe emoties niet uit de weg, noch schuwt hij moeilijke onderwerpen; in 'Daddy Issues' verkent hij 'trauma en ouderschap' of hoe 'oude zorgen en problemen van generatie op generatie worden doorgegeven'.
"Wat het opnameproces betreft, benaderde ik het vanuit een andere invalshoek. Ik wilde werken met muzikanten die met mij klikten op een niet-muzikaal niveau. Ik vond gelijkgestemden in James Williams, Amos Lee en de drummer van TheColorGrey, die een echte groove-machine bleek te zijn en elk nummer naar een hoger niveau tilde. Een geweldig duo met Victor Defoort op bas, een van de muzikanten van Roméo Elvis. Hun gecombineerde talenten voegden meer dynamiek, meer groove en een zekere bluesiness aan de songs toe.
De jonge artiest is uitgegroeid tot een pure zanger die klaar is om de wereld te veroveren. Sluit je ogen en ga!