Molten Penguin(BE)

Molten Penguin is één van die bands die erin slaagt om elektronische muziek als liveband te brengen. Inspiratie haalt het instrumentale viertal bij jazz, hiphop, drum & bass, en de boiler room sessions van Hudson Mohawke.

In maart komt debuut-EP uit op Solidude Records. Het plaatje werd opgenomen bij Pieterjan Coppejans in de Gentse Robot Studio's, gemixt en geproduced door bandlid Dries Geusens (ook van Nordmann) en gemasterd door Frederik Dejongh (Jerboa Mastering).   

"Met Dries Geusens (Nordmann) op bas, Pieter Claus op vibrafoon, Jan Ghesquière op gitaar en Jonathan Callens op drums heeft een band een fijne vervreemdende samenstelling maar juist daarom ook een specifieke sound. Nog beginnend met sfeervol uitwaaierend gitaarwerk en fijne vibrafoonklanken trekt de band al snel een geluid op dat lekker rockt en ronkt. Het fantastische spel van de muzikanten, met een hoofdrol voor de geweldige Ghesquière, drijft zo van jazz influenced naar alternative en boort daarbij, juist door de toevoeging van vibrafoon, een fraai arsenaal aan nieuwe geluiden aan. Fijne band om in de gaten te houden, dit Molten Penguin!" (writteninmusic

Ook Jazzism was vol lof over het optreden van Molten Penguin op de Ham Sessions in mei 2018: "deze heerlijke band zou ook op de wat meer gewaagd geprogrammeerde (pop)festivals niet misstaan".