Moonboat(BE)

Michaël Lamiroy was nog piepjong toen hij viool leerde spelen, en solist werd in het kinderkoor van de Vlaamse Opera. Vervolgens kreeg hij gitaar, piano en songschrijven onder de knie. Intussen heeft hij solowerk uit, speelt hij bij Moonboat en Tin Fingers, en treedt hij School Is Cool live bij.

In 2012 werkte hij voor het eerst samen met jazz-saxofonist en componist Thomas Jillings. In 2015 mondde die samenwerking uit in Michaëls solodebuut Sundrops, een EP met muzikale bijdragen van vrienden. Volgens Studio Brussel een 'mistig en hoopvol eigentijds' debuut. Ook Enola was vol lof: 'een begenadigd zanger en songwriter die moeiteloos de aandacht weet vast te houden met songs die overtuigend mysterie aan lieflijkheid en experiment aan traditie koppelen'.

Bij Moonboat werkt hij dan weer met klassemuzikanten in de schemerzone tussen elektronische en traditionele klanken, in een zee van tribale percussie. Een EP is op komst; 2 singles daaruit zijn alvast 'Stone In The River' en 'Shelter', waarmee de band zich weldra "mag nestelen tussen namen als Isbells en Gabriel Rios", volgens Dansende Beren. Knipoogjes naar Talk Talk, Kate Bush, Sufjan Stevens, Nick Drake en Loney Dear zijn niet te ontkennen!

Als support voor Marble Sounds speelt Moonboat als trio, met naast Michaël op gitaar en zang ook nog Thomas Jillings (reeds, synths) en Laurens Dierickx (Hammond en piano). 

Videos