Mooneye(BE)

Mooneye is het solo-project van Michiel Libberecht, die op relatief korte tijd heel wat credits wist te verzamelen. In 2017 won hij het Jonge Wolven-concours en achtte hij dat het tijd was om een versnelling hoger te schakelen. Zijn artiestennaam Mickey Doyle veranderde in Mooneye en hij ging op zoek naar een full-band om mee op te treden. 

Er kwam ook een eerste EP! Hiervoor dook hij een week lang de studio in met Pascal Deweze (Warhaus, Metal Molly, Broken Glass Heroes), die hij de ideale mentor vond. De samenwerking leverde een resem rammelende popliedjes op met de melancholische stem van Michiel begeleid door een akoestische gitaar. Hij stelde z'n debuut-EP voor in De Kreun en kreeg daar enorm veel positieve reacties op. 

Het nummer 'Thinking About Leaving' vond vrijwel direct zijn weg naar de vermaarde Spotify-playlist 'Fresh Finds'. Ook bij onze noorderburen rolde het eerste balletje: radio-DJ Annemieke Schollaardt (3FM, Radio 2) verkoos in mei zijn debuutsingle 'This Thing' als 'A-plaat van de week' waardoor de song drie dagen lang op NPO Radio 2 kwam. Zijn muziek komt in de buurt van The Shins en Kurt Vile. 

Dansende Beren"Pop met een kloppend hart."   

Damusic:"Indrukwekkend, kristalhelder, meeslepend"