Nilüfer Yanya

23-jarige singer/songwriter Nilüfer Yanya begon haar muziek uit te brengen in 2016. Indiepop gecombineerd met gitaar en een vleugje soul.  De heerlijke EPs Small Crimes (2016),  Plant Feed (2017) en Do You Like Pain? (2018) werden met open armen ontvangen en later volgde in 2019 ook haar debuutalbum Miss Universe.

 Lang daarvoor was ze al bezig met het muziek: op 6-jarige leeftijd begon ze met het schrijven van liedjes in haar hoofd. In de lagere school begon ze met klassieke piano en later, in 2012 begon ze met gitaar. De elektrische gitaar begon haar meer en meer te fascineren. (Niet verwonderlijk want haar gitaarleerkracht was Dave Okumu van The Invisible).  Na een paar jaar op te treden op Londens kleine podia en open mics, brak ze door met haar EP Small Crimes. Het was snel duidelijk dat Yanya veel te bieden had in de Engelse indie wereld. Ze kreeg een deal te pakken met ATO Records. 

Een echte must-see dus. 

Pitchfork: 8,3/10 - Best New Music: "The rapturous debut from the British singer-songwriter takes adventurous pop-rock crucibles to new heights with her illusory songwriting and stunning voice."

Humo (★★★★): "... ik heb mijn Miss Universe 2019 al gevonden"

Dansende Beren (★★★★★): "Paranoïde perfectie"