peenoise

Na Steiger en Bardo is er nu Peenoise. Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars, kregen de drie broers Cesar, Gilles en Titus muziek met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan al experimenteren ze samen met hun muziek, dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt, als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht. De mysterieuze avant- pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal maar toch warm en aanstekelijk. 

In 2017 bracht de groep hun gelijknamige debuut EP uit die een mooie 7 op 10 ontving van Enola Magazine, die hun stijl omschrijft als "een mysterieuze, soms wat unheimliche uithoek van de pop, waar vastberaden wordt gerotzooid met brommende synths, narcotische zanglijnen, plotse scheurtjes van krakende gitaarnoise en minimalisme."

Na hun debuut EP  trokken de heren vol goesting en inspiratie de studio in om hun eerste full album op te nemen. Het resultaat is het ultieme bewijs dat ze deel zijn van een nieuwe beloftevolle generatie Belgische muzikanten. Verwachte release datum: begin 2020. 

Videos