Poltrock(BE)

David Poltrock (°1974 Poperinge) is een in Brussel gevestigde muzikant. Hij speelt vast bij De Mens en en werk(te) al voor Hooverphonic, Triggerfinger, Bart Peeters, The Blackbox Revelation, Douglas Firs, Adamo, Bent Van Looij, en veel andere kleppers. 

Poltrock is ook producer, componist en arrangeur en is mede-verantwoordelijk voor albums en tracks van Tom Helsen, Arid, Lois Lane, K’s Choice en vele anderen waaronder ook twee Belgische nummer 1 hits ‘Home’ (Tom Helsen) en ‘Sadness’ (Stash). Samen met Mario Goossens schreef hij ook de filmmuziek bij “Safety First – The Movie”, en achter de schermen werkt hij mee aan de talentenjacht ‘The Voice Van Vlaanderen’. Bezige bij Poltrock geeft ook les. Hij doceert het vak ‘Soundlab’ (Klanksynthese en Programming) aan PXL Music. 

Onder zijn eigen naam ‘Poltrock’ maakte hij een serie instrumentale composities gaande van intieme en minimale piano-stukjes over donkere en sfeervolle ambient soundscapes tot energieke elektronische club-tracks. Centraal staat telkens een vrij uniek instrumentarium : mechanisch bewerkte piano’s, modulaire analoge synthesizers, samplers en strijkers. 

Op 26 oktober 2019 komt Machines uit, deel drie van de trilogie Mutes Moods Machines. Titanus is daarvan de vooruitgestuurde single.

Videos