PSYCHONAUT(BE)

Sinds Psychonaut in 2020 de hoogste nieuwkomer was in 'De Zwaarste Lijst' op Studio Brussel, gaat het harder dan hard voor dit trio uit Mechelen. ‘Violate Consensus Reality’ bevestigde in 2022 alles wat we al wisten: Psychonaut is met zijn emotionele, melodieuze mix van stoner, hardrock en sludge-metal een boegbeeld van de Belgische muziek aan het worden. Of kort gezegd: een kopstoot tussen de nieren.

+++++++

PSYCHONAUT is het Mechelse postmetalcollectief dat met 'Unfold The God Man' (2018) misschien wel dé Belgische metalplaat van 2018 uitbracht. Dit trok de aandacht van Consouling, die het album mee ondersteunden. Er volgt een samenwerking in de toekomst. 

Het Mechelse postmetalcollectief PSYCHONAUT werkte drie jaar aan debuutalbum Unfold The God Man, en leverde daarmee misschien wel dé Belgische metalplaat van 2018 (Dansende Beren). 

Het thema van de plaat omschrijft de band als "de herrijzenis van een nieuwe vorm van bewustzijn": het is een episch werk, met religieuze thema's en middeleeuwse teksten, meerstemmigheid en "goedaardige grootheidswaanzin": allesbehalve minimalistisch dus!

Inspiratie vindt Psychonaut bij Led Zeppelin, Pink Floyd, Tool en Amenra. De band speelde al op Deserfest, Rock Herk, Putrock, en trad ook al op in Nederland, Duitsland en Tsjechië.

“Unfold The God Man spans everything in a very heady way, often creating a unique amalgamation of tones with the highest quality of songwriting abilities." - Heavy Blog Is Heavy