Public Image Ltd (PiL)(UK)

één van de meest chaotische en legendarische bands uit de Britse geschiedenis, Public Image Ltd (ofte PiL) komt voor het eerst naar Gent, uiteraard aangevoerd door de voormalige Sex Pistols frontman John Lydon (aka Johnny Rotten).

 Vooral eind `70, begin `80 jongleerde de band met een interessante mix van rock, dance, folk, pop en dub, wat resulteerde in hits als 'Rise' en vooral 'This is not a love Song', alhier krakers op menig new wave feest, net als classics 'Public Image' en 'Death Disco'. Er waren ook interessante samenwerkingen met Leftfield ('Open Up') en Afrika Bambataa (Time Zone met 'World Destruction'). 

De eerste line-up van PiL bevatte o.m. bassist Jah Wobble (die initieel helemaal geen bassist was) en de overleden Keith Levene van the Clash. Zij maakten het classic album Metal Box. Er zouden later nog vele muzikanten de revue passeren tot de band er in 1993 de brui aangaf. De comeback volgde in 2007 met de meest stabiele samenstelling sofar: Lu Edmonds (gitaar), Bruce Smith (drum) en Scott Firth (bass). 

Oh ja, Lydon was ettelijke jaren geleden vaak op de VRT te zien in het programma 'Reynebau & Rotten'. Hij was vergeefs kandidaat om namens Ierland deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival en de nieuwe single van PiL heet 'Hawaii'. Wij kijken hier heel erg naar uit maar kunnen niet garanderen dat dit concert vlekkeloos zal verlopen … 

Videos