Raketkanon

Met een bezetting bestaande uit leden van Kapitan Korsakov, Waldorf en Tomàn en na enkele concerten reeds de reputatie van gevaarlijkste live-band van het land trekt Raketkanon het podium op. Raketkanon blaast, spuwt en knalt alles en iedereen op zijn doortocht aan flarden. Veiligheidsschoenen, helm en kogelvrije vest zijn geen overbodige luxe!

Hun debuutalbum RKTKTN #1 (2012) is een samenraapsel van al wat heerlijk pijn doet aan de oren. Denk aan de sludgesound van Melvins, de experimental drift van Tomahawk of de chaotische psychedelica van Butthole Surfers. Het album werd uiterst goed ontvangen, bevestigt onder andere door Humo. Ook MotherLoveMusic Muziekmagazine en De Standaard hebben niks dan lovende woorden over passages langs respectievelijk De Centrale en Pukkelpop. 

Voor de opnames van hun tweede langspeler RKTKN #2 (2015) wist de groep niemand minder dan Steve Albini te strikken. Deze legendarische producer was in het verleden verantwoordelijk voor onder andere albums van Nirvana, PJ Harvey, The Jesus Lizard en The Pixies. Na een pauze is RAKETKANON terug met hun derde album RKTKN#3 waar ze experimenteren hoe ver ze hun noiserock kunnen drijven.

Videos