Reinel Bakole(BE)

De 25-jarige Belgisch-Congolese zangeres, componiste en danseres Reinel Bakole creëert een multidisciplinair muzikaal universum dat creatieve grenzen verlegt en waar zang, dans, performance en poëtische teksten elkaar versterken tot nieuwe muzikale hoogtes. Ze wordt dan ook niet voor niets getipt als dé rijzende ster van de avant-gardistische neo-soul scene. Met haar muziek, die jazz en soul vrijheid uitademt, en haar meeslepende optredens, opent ze vensters naar haar innerlijke wereld en moedigt ze anderen aan om hetzelfde te doen. 

Na een succesvolle tournee op gerenommeerde podia als MIL Lisbon, Printemps de Bourges, Botanique, Horst, Bozar, Dour Festival en meer recent Couleur Café in Brussel, werkt Reinel Bakole aan haar debuutalbum, dat in 2024 het licht zal zien. Het album belooft een eerbetoon aan ritme te worden, een terugkeer naar de lyrische en dromerige oorsprong, een zachte echo die haar melancholische en geëngageerde kant weerspiegelt. 

Haar nieuwste single 'Silver armour' flirt met stijl en intentie, als voorbode van haar album dat krachtig, explosief en bevrijdend aanvoelt.

  • Voor fans van DUSHIME, Mahina, Martha Da’ro

Videos