Robin Kester(NL)

Robin Kester nam een flinke aanloop, maar 2023 moest uiteindelijk het jaar van de waarheid worden. Met de release van haar langverwachte debuutalbum Honeycomb Shades maakte ze die verwachtingen meer dan waar. Zowel de Volkskrant als NRC kroonden de plaat tot Beste Nederlandse Album van 2023. De plaat werd genomineerd voor een 3VOOR12 Award en in de jaarlijst van OOR finishte de plaat vlak achter De Jeugd. 

Kester speelde in 2023 op een groot aantal festivals; van ESNS tot Pinkpop, speelde in voorprogramma’s van MUSE tot Villagers, maakte een succesvolle ronde langs de Nederlandse clubs, terwijl haar muziek unaniem lovend werd ontvangen door de Nederlandse pers – alle relevante dagbladen en tijdschriften schreven over Robin, de plaat ontving een sterrenregen, Spotify EQUAL plaatste heer beeltenis op Times Square in NYC. In het buitenland pakken de radiostations de nummers op. Met maar liefst twee premières in de ochtendshow van Lauren Laverne op BBC 6 Music tot singles op de playlists in België (Radio 1, Willy, RTBF JAM), maar ook veel gedraaid op bijvoorbeeld FIP (Frankrijk) KCRW, KEXP (USA).

Robin maakt op de podia met haar band indruk, waar het album nog een extra injectie krijgt. Zo schrijft de Volkskrant: “De muziek klinkt op plaat heel beheerst, maar live ontploft het helemaal met rockende finales en psychedelische gitaren die alle kanten op scheuren. Dat is nogal een openbaring, zeker als je het voor het eerst ziet en hoort.” en over het optreden op Eurosonic: “Zij is inmiddels zo goed geworden: met alles wat ik gezien heb, was zij echt onvergelijkbaar.”

Videos