Run Sofa(BE)

Run Sofa is een rockband uit Charleroi, ook bekend als het Manchester-aan-de-Samber. Hun  naam haalden ze bij het lied "Run So Far" van George Harrison, hun sound knutselden ze volledig zelf in elkaar. Hoekige melodieën, hakkelende drums, diepe bassen all in the mix, tot er een hiphoppend rockgeheel overblijft. 

Zanger Antoine Romeo en gitarist Julien Tassin kennen elkaar al jaren: zo speelden ze ooit samen in de band Zero Tolerance For Silence, wat een heus experimenteel labo was voor alles wat het duo muzikaal interesseerde. Tassin volgde Jazz aan het conservatorium, wat hem de bijnaam 'Hendrix' opleverde.

Toen Fabio Zamagni (drums) en bassist François Hantson erbij werden gehaald, kreeg Run Sofa vorm. EP ‘Shenanigans’ was een eerste wapenfeit, maar pas in de Gentse studio bij Elefant-leden Wolf Vanwymeersch en Stijn Vanmarsenille kwam de magie van hun originele sound tot stand. Debuut Say is een vette plaat die alle hoeken van het muzikale spectrum doorkruist, en van sluipende riffs richting bonkende hiphop gaat, om via een krautrock weer richting indiepop te gaan. 

L'Echo geeft 4/5 aan het plaatje, en ook Indiestyle.be was meteen overtuigd: "De combinatie van de krachtige gitaren met hiphop-accenten wordt feilloos uitgevoerd. Het Franse accent komt regelmatig Pink Panther-gewijs bovendrijven, maar in dit geval zorgt het voor extra charme en authenticiteit."