S10(NL)

De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken wordt haar meest persoonlijke verhalen. Op eerder uitgebrachte releases ‘Lithium’ en ‘Antipsychotica’ sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. Nu staan haar teksten nog steeds dicht bij haar zelf, maar gaan nu meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde.

EP ‘Lithium’ werd al “de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar” genoemd. Na haar debuutalbum ‘Snowsniper’, noemde de Volkskrant S10 “de meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop”. Het album is door 3voor12 benoemd tot het Album van de Week en daarnaast door de NRC betiteld als “een juweel van een debuut”.

Als ultieme beloning ontving S10 voor het album vervolgens ook Nederlands meest prestigieuze muziek Edison in de categorie ‘Alternative’.

Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks en 808s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt inmiddels een nog ongekende sound dat genres overstijgt.

Live is S10 indringend, maar ook dansbaar. Haar show op Noorderslag 2020 werd uitgeroepen tot #2 van de beste 25. Ook stond ze al voor 6,5 duizend man in een uitverkochte AFAS Live als opener voor Kraantje Pappie en was festivalzomer ’19 gevuld met o.a. WOO HAH!, Into The Great Wide Open, Paaspop en Dauwpop.

Op uitnodiging van Wende trad S10 op in Koninklijk Theater Carré Amsterdam, tijdens Wende’s Kaleidoscoop. De Volkskrant noemde het duet van Wende en S10 “het hoogtepunt van de avond”. Na eerder al een eigen show in Melkweg Amsterdam te hebben uitverkocht, ging in najaar 2019 haar eerste landelijke headline tour langs Rotterdam, Tilburg, Groningen en Nijmegen. Ook de aangekondigde headline show in De Waalse Kerk, Amsterdam op 5 maart ’20 was binnen een dag uitverkocht.
Eind maart ’20 is S10 terug in Carré met een eigen evenement, waarmee aandacht wordt gevraagd voor vergeten jongeren in de hulpverlening.