Shaka Shams(BE)

Shaka Shams groeide op in Antwerpen, verbleef vaak bij zijn familie in het Verenigd Koninkrijk en met een sterk gevoel voor zijn Zuid-Afrikaanse roots, zorgde dit ervoor dat Shaka al op jonge leeftijd de wereld wilde zien. Deze ontworteling zorgde ervoor dat hij zich al op 11-jarige leeftijd op muziek richtte. Altijd ertussenin, nauwelijks passend, creëerde hij zijn eigen eiland waar hij zich onafhankelijk voelt. Toen hij pas 14 was, verbaasde hij het publiek tijdens zijn allereerste open mic in de UK. Op dat moment besloot hij dat muziek zijn thuis was. Shaka's inspiratie komt van vele plaatsen. Hiphop, rap, soul, drum and bass, housemuziek... Nas, André 3000, Kali Uchis, Erykah Badu, Channel Tres, Tyler the Creator of zelfs Yussef Kamaal zijn artiesten waar hij veel naar heeft geluisterd en die hem vandaag de dag nog steeds inspireren.

Hij heeft al verschillende EP's en singles op zijn naam staan en is nog steeds te zien met artiesten als Blu Samu, Coely en Krankk.

Hij benadert het op zijn eigen manier en neemt wat hij zelf "stukjes van verschillende grootte van een muziekpuzzel die perfect passen" vindt. Met zijn zeer herkenbare nostalgische stem krijg je die Shaka sound. Dit jonge talent is er een om in de gaten te houden!