Shy Dog(BE)

Shy Dog is het soloproject van Noah Melis (Bed Rugs, Borokov Borokov and Pascal Deweze).

Hij borg z'n drumkit even op tijdens de pauze die Bed Rugs inlaste, en begon aan een muzikaal experiment met verschillende andere instrumenten. Eerst kwam dat nog neer op een snelle zelfstudie "hoe pak ik dit aan?", maar weldra ontstproten er meerdere fijne, eigenzinnige liedjes aan het solobrein van Noah.

De meeste van z'n nummers zijn uiteraard homemade, maar voor wat extra diepgang belde Noah naar producer Pascal Deweze (Sukilove, Gruppo Di Pawlowski, Broken Glass Heroes), dé man van de finishing touches. In oktober 2017 zag z'n titelloze debuutalbum het daglicht, bij Caroline Records.

De muziek in een notendop: kamerpop à la Devendra Banhart mixt Noah met de 80's-synths van Alex Cameron en de experimentele sounds die ook Pill Wonder karakteriseert. Afgetopt met de jazzy feel van Jerry Paper, weet je dat je bij Shy Dog met een origineel en boeiend geluid te maken hebt.

Live wordt Noah bijgestaan door Martha Mahieu (Blackie & The Oohoos, Flying Horseman), Quinten De Cuyper (Tin Fingers) en Niels Meukens (Double Veterans, Warhola).