Sleepers' Reign(BE)

Het begon allemaal in hun doe-het-zelfstudio thuis toen ze 17 waren. Sleeper's Reign sloot zich liever op in een slaapkamer om muziek te creĆ«ren dan dat ze covers moesten spelen in lokale bars. Vijf jaar hard werken in die slaapkamer levert King Into Delight op: hun debuutalbum. 

Daar ergens tussenin waagden ze wel een deelname aan Humo's Rock Rally 2012, dat hen dan ook naar de finale bracht en hen de twee plaats opleverde. Daarna brachten ze hun EP Four Dots uit. 

King Into Delight werd opgenomen in verschillende studio's, waaronder de studio van Justin Gerrish die ook Vampire Weekend, Strokes, Weezer, John Mayer en Joshua Redman producete. Boodschappen als volwassen worden en escapisme zijn een rode draad doorheen de plaat. Zelf beschrijven ze het genre graag als "pixar-pop", refererend naar hun "Kingdom". Dreampop willen ze het niet noemen, maar wel komt de naam Sleeper's Reign uit een droom van een van de bandleden... of dat zeggen ze toch. 

Sleeper's Reign is Lukas Hermans (vocals), Ruben Mertens (gitaar), Orson Wouters (synths) Sander Stuer (drums) en Xavier De Clercq (basgitaar). 

Voorbij