Sofi Tukker(US)

Het succes van SOFI TUKKER was alles behalve gepland. Nadat Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern elkaar ontmoetten duurde het maar enkele maanden voordat het duo uit New York hun eerste single ‘Drinkee’ schreef. Deze hit is de basis van hun succesvolle EP Soft Animals.

Sophie is een echte wereldburger. Ze woonde op talloze plaatsen en studeerde aan internationale scholen. Haar multiculturele achtergrond is waarschijnlijk de reden dat ze besloot om te zingen in het Portugees. “Ik werd erdoor aangetrokken omdat het zo melodisch is. Ik vind het extreem sexy.” Het succes van ‘Drinkee’ toont dat Sophie niet de enige is met deze mening. De single bereikte de top van Spotify en iTunes in verschillende landen over hele wereld. Ze hebben het vermogen om een publiek aan te trekken met een brede waaier van culturele en taalkundige achtergronden.

Wanneer andere bands onder druk zouden staan na zo'n doorbraak, waren Sophie en Tucker opgewonden door de uitdaging. “Gelukkig houden wij zoveel van wat we doen dat het nooit aanvoelt als werk. Ik vind dat de erkenning ons eigenlijk meer vrijheid geeft om wild te gaan, we houden van gek doen.” Ondanks de Grammy nominatie, meer dan 20 miljoen YouTube streams en het lof van verschillende publicaties, is de band nog niet voldaan.

Het enorme succes van hun eerste EP zorgde voor hoopvolle fans, die niet teleurgesteld werden met hun nieuwe muziek. SOFI TRUKKER combineert gitaren met speelsheid van internationale invloeden.