Steiger(BE)

Steiger is een jong jazztrio uit het Gentse. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassiek muziek.

De groep sleepte een hoop vier- en vijfsterren-recensies in de wacht met hun zelf uitgegeven EP Steiger. Debuutplaat And Above All, uit bij El Negocito, liet gelukkig niet lang op zich wachten. Ondertussen hebben pianist Gilles Vandecaveye, drummer Simon Raman en contrabassist Kobe Boon zichzelf tot de top van de Belgische jazz gekatapulteerd. 

Met hun project #LOCATIONS, een multidisciplinaire totaalervaring waarbij muziek , beeld, atmosfeer en waarneming op één lijn komen te staan, won de groep Jong Zangtalent 2017 

Steiger was voorbije zomer te zien op Gent Jazz en Jazz Middelheim. In 2018 speelde de groep ook op het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin. Frontman Gilles is momenteel Artist In Residence in muziekclub N9.   

Videos