Stikstof

Doorleefde Brusselaars hebben hiphop gemaakt die luistert naar de naam STIKSTOF en ook zo smaakt. In het Nederlands houden Jazz, Omar-G (nu ook beter gekend als Zwangere Guy), Rosko & Astrofisiks een vergrootglas voor hun leven, hun generatie, hun omgeving en bij voorkeur ook Brussel als microkosmos. Met een voorliefde voor taal en een oor voor de boodschappen en instrumentals van weleer lieten ze in 2016 hun gratis album '/02'  op de wereld los dat naar meer smaakte. In 2018 volgde 'Overlast'. de derde langspeler waarmee het collectief de lat een stuk hoger legde, en menig publiek kon bekoren. Eerder dit jaar verschenen de singles ‘Ambras’ en ‘Driedubbeldik’, voorbodes van een veelbelovend vierde album.

Live worden ze begeleid door smaakmaker Deejay Vega en hebben ze al vele Belgische zalen omgetoverd tot broeierige zweethaarden. Met name publieksfavoriet 'Dobberman' (bijgestaan door stadgenoot Romeo Elvis) krijgen ze zowat iedereen los. 

Kortom: verwacht geen grotesk gezever over champagne en blaffers maar een zichzelf in vraag stellende schets die steevast uitmondt in een feestje!

Videos