STUFF.(BE)

STUFF., de band from outer space uit Gent werd bekend om zijn legendarische jamsessies in de White Cat. Live staat ze voor vette beats, maffe improvisaties, gevaarlijke synth-lijnen en buitenaardse grooves. De voorbije jaren kreeg de rest van het land en wereld hen in het vizier. "Stuff is zijn tijd zo ver vooruit dat ‘futuristisch’ nog een understatement is".

Het vijftal vormt een uniek klinkende conceptband en gebruikt samples en loops als kader voor avontuurlijke, technisch hoogstaande jamsessies. Met o.a. J Dilla, Kraftwerk, Flying Lotus en Hudson Mohawke als inspiratiebronnen, brengen ze een eigen sound die ze wel eens als Live GlitchTripHop omschrijven.

In 2014 deden ze een Boiler Room Sessie en ze waren ook 'Artist in Residence' bij de AB. In 2015 brachten ze eindelijk hun debuutalbum uit. Het zelfgetitelde STUFF. kreeg goeie reviews van onder andere Indiestyle, Fuzz Magazine en Humo. In de zomer speelden ze op tal van verschillende soorten festivals: zo waren er zoals Elbjazz in Hamburg en Gent Jazz, alternatieve festivals als Pukkelpop en Shambala Festival in Northhamptonshire, urban festivals als Couleur Café en Les Ardentes en elektronische festivals als Dimensions in Pula en Fusion in Lärz. 

 "It's a really exciting time for music with groups coming through like STUFF." - Gilles Peterson, Worldwide 2015 All Winners Show  

"These guys make music from the 80's, the 90's, the 00's and the nexties!" - Kenneth Killeen, 12 Points Showcase 

"Beste album van het jaar." - Humo 

"STUFF., het spannendste sinds dEUS" - De Standaard

In 2016 traden ze verder op met clubshows in Engeland en Nederland én een nieuw project voor een zittend publiek, terwijl ze ook werkten aan hun nieuw album. Download een gratis mixtape van STUFF. Of download gratis de geweldige ep Daiquiri.

In 2017 kwam tweede plaat Old Dreams, New Planets uit, en schopte het tot nummer 2 in de Ultratoplijst van best verkochte en meest bespeelde platen in Vlaanderen. Humo was evenzeer enthousiast: "Geen idee voorts welk etiket op die swingende STUFF.-mix te plakken valt. Tedere Battles? Sputterende Tortoise? Gedrogeerde Squarepusher? Vegetarische Plaid? Kan het u eigenlijk wat schelen? STUFF. swingt, vonkt en rent z’n eigen staart achterna, gewoon omdat het kan, en dat mag ruimschoots volstaan." 

Videos