Sunny War(US)

Gitaarvirtuoos en singer-songwriter Sunny War (Nashville, USA) beroert met haar innovatie Folk-Punk. Haar nummers putten uit een scala aan ideeën en stijlen. Extatische gospel, stoffige countryblues, bedachtzame folk, scheurende rock and roll, zelfs avant-garde studio-experimenten smelten samen in een krachtig statement waarin ze hartzeer, verwarring, het slechte en het goede bezingt.  

War’s parcours is getekend door drank, drugs, zelfdestructie en het verlies van geliefden. Muziek fungeert als een reddingsboei die haar uit de diepste dalen wist te redden. War’s vierde album, het eclectische en innovatieve Anarchist Gospel, documenteert een tijd waarin ze eindelijk de bovenhand krijgt over haar zelfdestructieve kant, om die stabiliteit vervolgens te zien afbrokkelen.  "Ik heb het gevoel dat er twee kanten aan mij zitten, één daarvan is erg zelfdestructief, en de andere probeert met die andere helft samen te werken om alles in balans te houden. Dit album vertegenwoordigt zo'n gekke periode in mijn leven, tussen de scheiding en de verhuizing naar Nashville en het overlijden van mijn vader. Maar nu heb ik het gevoel dat de ergste delen voorbij zijn. Wat ik heb geleerd, denk ik, is dat het beste wat je kunt doen is gewoon alles voelen en ermee omgaan. Gewoon alles voelen."

Sunny War timmert al een hele tijd aan haar eigenzinnige stijl. Als kind was ze geobsedeerd door AC/DC en hield ze van dramatische gitaarbands uit de jaren 80 zoals Motley Crüe. Trouw aan het punkethos maakte haar eerste punkband, de Anus Kings, muziek met wat ze maar bij de hand hadden, namelijk akoestische gitaren. Daardoor vielen ze op tussen andere groepen uit Los Angeles in die tijd, en vandaag de dag is Sunny de zeldzame rootsartieste die Ween covert en een Crass-verwijzing in een nummer kan verwerken (zoals ze doet op "Whole"). "Ik maak niet echt muziek met een traditioneel roots publiek in gedachten. Ik hou van rare muziek, outsider muziek, zoals Daniel Johnston en Roky Erickson." 

"Taken as a whole, Anarchist Gospel is a powerful statement from a singer-songwriter poised to become one of the year’s most vital voices in roots music." - Rolling Stone

Voor fans van Valerie JuneAndy ShaufDoug PaisleyAdia Victoria

    Videos