SX(BE)

'Eros en Thanatos lagen nooit echt ver uit elkaar bij het duo, dat van sensuele dreiging zijn handelsmerk heeft gemaakt. SX woelt voortdurend tussen mysterie, intieme sensualiteit en drama.' - De Morgen

In 2011 landde SX op aarde met hun exotische single 'Black Video’, een magnetisch nummer die van het duo dé revelatie in de Belgische muziekscene maakte. Het was ook de kickstart voor een internationale tour. SX speelde in het voorprogramma van Vampire Weekend, Ariel Pink en Poliça; Yeasayer nam hen mee op hun Europese tournee. Album Arche met hits 'Gold', ‘Graffiti' en het meeslepende 'The Future ' behaalde goud en hun Belgische clubtour deed enkel uitverkochte zalen aan. 

In 2016 kwam Alphabet uit, met singles 'Hurts' en 'Shimona', en opnieuw traden ze op in heel Europa. Op de plaat bouwden ze een rijke biotoop rond hun muziek, met video's, artwork en kledij. De plaat haalde de MIA-award voor Beste Artwork binnen, en voor single 'Mercury' kregen ze de Red Bull Elektropedia-award voor Beste Video. 

Op 15 november komt derde album Eros uit. In de Griekse mythologie is Eros de personificatie van de universele, allesomvattende liefde, die het universum tesamen houdt; dat is precies wat SX wilde vatten. Single 'Designed / Desire' ging in première bij De Morgen.

Videos