't Hof Van Commerce(BE)

‘t Hof van Commerce is een Izegemse hiphopband bestaande uit Flip Kowlier (Filip Cauwelier) of 'Levrancier', Buyse (Serge Buyse) of 'Dommestik' en DJ 4T4 (Kristof Michiels). De mannen rappen over onder andere vrouwen, God, drugs en zichzelf. En dat in het West-Vlaams. De humoristische inslag in hun teksten en de energie waarmee ze op het podium staan zorgen voor unieke feestjes. Naast ‘t Hof van Commerce heeft elk lid ook een solocarrière uitgebouwd.

't Hof van Commerce kwam op in 1998 met hun debuutalbum En in IzzegemAmper één jaar later volgde al een tweede: Hermanmaar hun echte succes begon toen in 2002 hun derde album Rocky 7  verscheen. Daarvan werden maar liefst 10.000 exemplaren verkocht. Het jaar nadien waren ze dan ook te zien op de meeste festivals in België en Nederland. In 2005 volgde hun vierde cd Ezoa en niet anders, op een door henzelf opgericht label en wonnen ze de TMF Award voor beste Urban Nationaal. Na een lange pauze kwamen ze gelukkige weer samen voor het maken van Stuntman. Dit album haalde meteen de #1 plaats in de iTunes charts. Daarnaast won de groep de prijs als beste Nederlandstalige artiest won de groep bij de Music Industry Awards 2012.

Na wat zijprojecten, een paar kilo’s minder en wat jaartjes schoner, zijn Flip, Buyse en 4t4 weer helemaal klaar om hun funk, soul en partymuziek met iedereen te delen. Met al hun hits en wat nieuw voer duiken ze even enthousiast als voorheen de podia op.