Ten Tonnes

Sinds de release van zijn titelloze debuutalbum via Warner Bros heeft Ten Tonnes - alias Ethan Barnett - een groot aantal veranderingen ondergaan, zowel in zijn leven als in zijn muziek. De vier jaar tussen het debuut en de opvolger dienden als een herijking voor de songwriter. Hij werd onafhankelijk, verhuisde uit Londen, ging in therapie, concentreerde zich op het introverte deel van zijn brein en is nu terug met een volwassen en majestueus tweede album over reflectie, opgroeien en een ander pad voor zichzelf uitstippelen.

Gemengd door de veelgeprezen technicus Jag Jago (The Maccabees, The Magic Gang, Matt Maltese), is de duidelijke progressie van de indie maestro zichtbaar in zijn nieuwe materiaal, terwijl hij probeert voort te bouwen op eerdere lofbetuigingen in de kranten (The Guardian, The Times), belangrijke indie-kampioenen (NME, DIY, Dork, The Line Of Best Fit, Gigwise) en talloze optredens op de BBC en Radio X (Annie Mac, Jack Saunders, Jo Whiley).

Ten Tonnes' 'Dancing, Alone' (single) komt 5 april uit via Absolute en zal hier verkrijgbaar zijn op alle digitale platforms.

Videos