The Bony King Of Nowhere(BE)

In 2009 debuteerde de Gentse songschrijver Bram Vanparys met zijn geprezen langspeler Alas My Love. Nu, 4 albums en een soundtrack (voor de Waalse film Les Géants) later komt de man met een vijfde album naar buiten, Silent Days (Unday Records), dat zijn unieke universum meer dan ooit in de verf zet. 

Op eigenzinnige wijze slaat Vanparys een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead. De Americana die op Wild Flowers (2015) nog sterk aanwezig was, maakt plaats voor een meer experimentele en donkere sound. Elektrische gitaren worden al eens met broodmessen bespeeld en akoestische instrumenten worden herhaaldelijk door tapemachines vervormd tot unieke, onaardse klanken. 

Vanparys producete het album zelf en deed de opnames deels op locatie: in de caravan waarin hij een goed jaar woonde of in de studio van Koen Gisen (An Pierlé, Flying Horseman). Spelen mee: Vanparys' vaste kompaan Jasper Hautekiet op bas (Admiral Freebee, Rhythm Junks), de mysterieuze strijkersarrangementen van Tim Vandenbergh (Eriksson Delcroix) en de jazzy grooves van Simon Segers (De Beren Gieren, Absynthe Minded). Live wordt The Bony King of Nowhere vervolledigd door Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) op gitaar en toetsen, en de nieuwe drummer Christophe Claeys (Amatorski, Faces On TV).

Lees bij Focus Knack een interview met Bram Vanparys. 

Videos