The Bony King Of Nowhere(BE)

The Bony King of Nowhere is het alter ego van de Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. Zijn vorige album Silent Days dateert van 2018 en was een schot in de roos, zo bleek uit de vele lovende reacties. Daarbovenop won Vanparys een MIA in de categorie 'Beste auteur-componist'. Veelbelovend. 

Vijf jaar na Silent Days is daar de langverwachte opvolger Everybody Knows. Vijf jaar is lang. De weinig inspirerende coronaperiode zat daar voor een deel tussen, maar het ging veel verder dan dat. Vanparys zat vast. Een creatieve droogte van bijna twee jaar deed hem serieus twijfelen of hij nog wel iets te vertellen had als schrijver en muzikant. Een moeilijk punt in de carrière van een artiest die nooit in herhaling wil vallen. De noodzaak om zichzelf heruit te vinden na het succes van ‘Silent Days’ was groter dan ooit, maar de weg naar een nieuw geluid was lang en bij momenten slopend.

Muzikaal bouwt Everybody Knows verder op de breuk met het verleden die Silent Days al was. Waar de vorige plaat een dieppersoonlijk relaas was, richt Vanparys op dit album zijn blik naar buiten. Krant, tv, sociale media zijn inspiratiebronnen. Met dit album wil Vanparys zijn persoonlijke kijk op de samenleving meegeven in de volle wetenschap dat die ook maar een mening is in een wereld die ontzettend druk, complex en gelaagd is. Eerste single 'Are You Still Alive' getuigt van deze boodschap, waarin de impact van sociale media op geluk en verbinding bezongen wordt. 

Voor The Bony King of Nowhere is elke plaat een reactie op de vorige. Artistieke evolutie en de drang om te creëren zijn cruciaal in de wereld van The Bony King, naar zijn grote voorbeelden Nick CaveMark Hollis en vooral PJ Harvey

Videos