The Germans(BE)

Dit vijftal uit Dikkelvenne brengt sinds 2005 een heksenketel van krautrock, psychedelica, dub, elektronica en allround weirdness. Ze noemen zichzelf prutsers, maar ook wel perfectionisten.

In 2004 strandden ze in de halve finale van Humo's Rock Rally. Vier jaar later trokken The Germans aandacht met hun eerste langspeler Elf Shot Lame Witch. De plaat kreeg maar liefst (***1/2) van Humo. Sindsdien speelden ze op tientallen festivals en onder meer in voorprogramma's van The Kills, Fuck Buttons, Melt-Banana, Millionaire en A Brand. In 2012 waren deze niet zo Duitse Germans toe aan hun derde langspeler die de naam Mother Sings In Front Of The House draagt. Ze is iets toegankelijker dan de vorige Grote Meneren/Straffe madammen  die uitkwam in 2009. Ze vulden ze dat rijtje nog aan met Are Animals Different

Live zorgen ze steeds voor een echte trip en is improvisatie niet ver weg. Op 1 maart kwam hun vijfde plaat Sexuality uit bij Unday Records, dat het album als volgt beschrijft: "The sound of ‘Sexuality’ is passionate, sweaty and exotic. Primitive percussion, tatty guitars, a lewd Hammond and many other instruments play a role in this melting pot of voodoo psychedelia and cocktail jazz."  De moeite om te checken, dus!

The Germans bestaat uit Jakob Ampe, Vincent Cauwels, Lennert Jacobs, Timothy Jacobs en Boris Zeebroek.

Videos