The KVB(UK)

The KVB begon in 2010 als soloproject van Nicholas Wood uit Southampton. Hij sleepte al snel een eerste EP-release in de wacht bij het technolabel Downwards (2011). Datzelfde jaar werd Kat Day erbij gehaald om de synthesizers én visuals in te kleuren. Het kersverse duo bracht nog geen jaar later debuutplaat Always Then uit en mocht al meteen mee op tournee met kleppers als The Soft Moon en Tamaryn.

Ondertussen bracht The KVB albums uit bij Cititrax, het sublabel van Veronica Vasicka's cult electronicalabel Minimal Wave, en bij A Records, het label van Anton Newcombe aka het meesterbrein van Brian Jonestown Massacre. Met wie het duo dat jaar ook op tournee vertrok, zo gaat dat dan. In 2015 bracht de band het instrumentale en experimentele Mirror Being uit op Invada Records, het label van Geoff Barrow (Mr. Portishead voor de vrienden). Na het uitstekende EP Fixation / White Walls (2017) kwam The KVB in oktober met hun zesde album, 'Only Now Forever’. Hun donkere, elektronische pop wordt lichter en atmosferischer dan ooit, zoals single 'Above Us' meer dan aantoont.

Op plaat zijn ze al geweldig, maar wie The KVB al aan het werk zag op festivals als Primavera Sound weet dat het duo ook op het podium mokerslagen uitdeelt. Voer voor fans van Death In Vegas, Joy Division en My Bloody Valentine!

Videos