The Spectors(BE)

The Spectors werden in 2012 opgericht door bassiste Marieke Hutsebaut. Haar demo’s vielen meteen in de smaak bij Chris Urbanowicz, ex-Editors, die de titelloze debuut-EP (2014) en het eerste full album Light Stays Close (2015) producete. Twee singles, Nico en Dig, vertoefden samen 14 weken lang in De Afrekening van Studio Brussel. De band liet van zich horen op diverse festivals, waaronder Dour, Pukkelpop, Boomtown en Leffingeleuren, en werd door Kevin Shields zelf uitgekozen om My Bloody Valentine te supporten in de AB.

In 2015 laste de band een pauze in. Marieke schreef songs voor een nieuw album en experimenteerde met verschillende line-ups. Finaal koos ze voor een terugkeer naar dreampop basics en een kwartet. In 2016 vertolkte ze één van de White Virgins in Felix Van Groeningen’s Belgica, met soundtrack van Soulwax.

Alle materiaal voor de tweede LP is intussen opgenomen en klinkt, zo mogelijk, nog poppier dan voordien. Mixer van dienst is niemand minder dan Michael Badger van King Gizzard & The Lizard Wizard. De fonkelende muziek staat soms in schril contrast met de melancholische lyrics, waarin Marieke openhartig haar leven met Asperger beschrijft.

Videos