The Undertones(UK)

The Undertones, dat is het verhaal van vijf vrienden die in 1976 in het Noord-Ierse Derry besloten om de beginselen van rock and roll te leren. De melodieën en gitaarriffs van de O'Neill broers, beïnvloed door de garagerock van de jaren 60 en de glamrock van de jaren 70, sloegen de spijker op de kop en hielpen hen door te breken met het legendarische ‘Teenage Kicks’. 

In de volgende vier jaar brachten ze andere topnummers uit zoals ‘Get Over You’, ‘Here Comes The Summer’, ‘Jimmy Jimmy’, ‘You've Got My Number (Why Don't You Use It!)’, ‘My Perfect Cousin’ en ‘It's Going To Happen!’ In dezelfde periode namen ze vier veelgeprezen albums op, toerden ze met The Clash door de Verenigde Staten en deden ze een reeks eigen tournees. 

Na een lange onderbreking kwam de band in 1999 weer bij elkaar met Paul McLoone als zanger, en keerde regelmatig terug op het podium, tot grote vreugde van hun fans. Sinds hun heroprichting hebben The Undertones de albums Get What You Need in 2003 en Dig Yourself Deep in 2007 uitgebracht, evenals de dubbele A-side single 'Much Too Late / Another Girl' in 2013. Tot op de dag van vandaag blijven ze een van de meest invloedrijke poppunkbands uit de muziekgeschiedenis. Mis ze niet op 10 september in De Vooruit!

Voor fans van Buzzcocks, The Clash, The Jam

Videos