The Van Jets(BE)

Sinds The Van Jets in 2004 Humo's Rock Rally wonnen en vanuit Oostende het land overspoelden, zijn ze een vaste waarde geworden in het Belgische muzieklandschap. Hun eerste 2 albums, Electric Soldiers en Cat Fit Fury!, veroverden het publiek in geen tijd met een delicaat maar uiterst geslaagd huwelijk van zoete schoonheid en rauw geweld. ‘The Future’ - in 2010 het meest gedraaide nummer op Studio Brussel - groeide inmiddels uit tot een ware Belpop classic. 

Ook de live-reputatie van The Van Jets schoot steil omhoog met stomende passages op onder meer Rock Werchter en Pukkelpop en tournees doorheen Nederland, Duitsland, Scandinavië en Frankrijk. Op hun derde plaat Halo gooien The Van Jets alle remmen los. In Jeroen "Papillon" De Pessemier van The Subs vonden ze de out of the box producer die ze zochten. Jeroen ontpopte zich voor The Van Jets als een Guy Stevens voor The Clash: ronddansend, energie en waanzin injecterend in de muzikanten. De songs werden een tijdlang over en weer gepingpongd tussen Papillon en The Van Jets, tot de contouren van een album duidelijker werden. In december 2011 sloegen ze samen hun tenten op in de Motorbass Studio, het hoofdkwartier van Parijse popkeizer Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, Cat Power,...) verborgen in het sprookjesachtige red light district van Montmartre. Het album werd alvast vol lof ontvangen! Humo gaf het bijvoorbeeld drie ½ van de vier sterren!

In april 2015, ongeveer een decenium na hun eerste wapenfeit, releasden ze hun vierde album Welcome To Stange Paradise. Verwacht u ook hier aan een heel straf album: meer synths, hooks en catchy riffs dan ooit, maar vooral ook zéér dansbaar. De opnames deden ze in Londen bij Leo Abrahams, een veteraan van de Britse muziekscene en producer van onder andere Oscar & The Wolf. De eerste single van de plaat ('Two Tides of Ice') werd grijs gedraaid door nationale radiozenders, werd Hotshot van de week én kampeerde wekenlang in De Afrekening bij Studio Brussel.

Met Future Primitives kwam in het najaar van 2017 album numero vijf uit. De catchy, synthgestuurde glamrock van weleer werd opgefrist met flarden hiphop en dance uit de 80's, met singles 'Bang!' en 'From Boy To Beastie' als eersteklas producten van die evolutie. Live nog steeds retestrak, extréém dans- en meezingbaar, en vooral heel oprecht. Ga dat zien!

Videos