The Weather Station(CA)

Lyrics zijn eigenlijk gewoon gedichten, gegoten in een jasje van muziek. Dat doet Tamara Lindeman het beste: ze combineert complexe metaforen met dubbele betekenissen en heeft speciaal oog voor de details van het dagelijkse leven. 

Hier is ze (nog) vrij onbekend, maar in Canada stond ze al aan de top van folk-radio stations. Ze werd genomineerd voor de Polaris Music Prize en tourde de wereld rond op festivals zoals Sydney Festival (AU), Pickathon (US), Hillside (CAN), Woodford (AU), Winnipeg Folk Festival (CAN) en Incubate (NL).

Haar muzikale reis begon in 2009 met haar debuutalbum The Line. In 2011 volgde All Of It Was Mine, dat niet zuinig was met de banjo's en gitaren. In 2015 werd Loyalty  ter wereld gebracht, een album dat iets meer drums bevat. Intussen zit Lindeman al aan album nummer vier, dat ze titelloos hield maar waarmee ze nóg dieper graaft in haar eigen psyche, en een occasioneel rauwer geluid niet schuwt. Uncut Magazine had een dikke 9/10 over voor die recentste worp.

She’s a singer with an unmistakable and communicative voice, able to convey hope and hurt with equal clarity – Pitchfork 

Videos